L’electroestimulació és una tècnica molt utilitzada en estètica, utilitzada principalment per combatre la flacciditat. Funciona produint a la zona on s’aplica contraccions musculars, produint així un efecte d’entrenament muscular.
A través de l’electroestimulació podem modelar el contorn corporal i augmentar la tonificació dels músculs amb flacciditat. T’expliquem com es fa servir, les seves característiques i contraindicacions.
L’electroestimulació actua sobre els músculs, produint a les fibres musculars contraccions fisiològiques i permetent que aquests adquireixin força i resistència, cremant a més les reserves de greix localitzades. En definitiva: actua sobre els músculs com si es fes exercici físic.
L’electroestimulador, això sí, pot actuar només sobre un o dos músculs cada cop. A més, és interessant tenir en compte que l’efecte aprimador no es produeix per l’acció directa de l’electroestimulador sobre el greix localitzat, sinó per l’acció de drenatge sobre la zona tractada. Com a complement de l’electroestimulació és molt recomanable fer exercici aeròbic, per estimular la pèrdua de greix.
Tipus de corrents en estimulació
Les primeres màquines d’electroestimulació es basaven en corrents faradics, de Kotz i sinusoïdals, avui superats per les noves tecnologies.
Avui dia els impulsos que més efectivitat i confort per al pacient ens proporcionen són:
- Els impulsos TENS estimulació elèctrica transcutània a les terminacions nervioses, treballa sobre els nervis sensorials.
- Els impulsos EMS Electroestimulació Muscular, treballa sobre els nervis motors dels músculs.
- Els impulsos d’iontoforesi, interrompuda en 4000 Hz, que utilitza impulsos elèctrics indolors que travessen la pell.
- Hi ha diversos aparells d’electroestimulació que asseguren al pacient un confort absolut amb una elevada efectivitat de tractament.
Avantatges de l’electroestimulació
- Permet treballar aïlladament un o dos grups musculars que estiguin debilitats o flàcids.
- Entrena més fibres musculars en un múscul que la contracció voluntària i activa.
- Aconsegueix augmentar la tonicitat i disminuir la flaccidesa sense lesforç físic que suposa lexercici actiu.
- No hi ha sobrecàrrega darticulació.
- Millora la circulació sanguínia.
Contraindicacions de l’electroestimulació
L’electroestimulació, tot i ser una tècnica innòcua, està desaconsellada en alguns casos:
- Malalties greus o infeccioses
- Càncer
- Febre de més de 38°
- Malalties cardíaques
- Tumors a l’aparell digestiu
- Embaràs
- I els pacients considerats pel fisioterapeuta professional no aptes per a lús delectroestimuladors o que hagin de guardar repòs.
Com veieu, l’electroestimulació és una eina útil per reafirmar i lluitar contra la flacciditat, remodelant la silueta de forma més ràpida i eficient que l’exercici físic tradicional.